De beste behandeling voor MS ooit beschreven

Wat de beste behandeling is voor MS is de grote vraag. Een artikel in de Le journal canadien des sciences neurologiques concludeert dat het aanpassen van je voeding de beste behandeling van MS ooit is. Deze studie werd gedaan in het jaar 1990 en werd gepubliceerd in de Lancet. Ze verminderden het verzadigde vet in een dieet tot onder de 20 gram per dag. Toen kwamen ze tot de verbluffende conclusie dat dit een fantastische behandeling voor MS is. Zelfs in een studie 50 jaar na het begin van de studie hadden ze nog 15 patiënten kunnen terug vinden. 13 van die 15 liepen nog vitaal rond in hun zeventiger jaren en zagen er verbluffend jong uit.

De beste behandeling voor MS ooit geschreven

Waarom deze behandeling zo goed is voor MS

De precieze reden waarom deze behandeling zo goed werkt voor MS is er niet. Het heeft zeer waarschijnlijk te maken met de bloedsomloop van je hersenen en je zenuwstelsel. Verzadigd vet zorgt er namelijk voor dat je bloed klonterig wordt en minder goed overal aankomt. Gelukkig weten we door de eerder genoemde studies wel dat het helpt en dat is wat natuurlijk telt. Plekken in het menselijk lichaam waar bloed minder goed stroomt zijn namelijk eerder de dupe van ontstekingen. Wat Dr. Zamboni altijd al dacht dat de aderen verstopt raken heeft dus een kern van waarheid. Alleen gebeurt dit dan op een microscopisch niveau.

Dierlijk vet zorgt ervoor dat bloedcellen zich op gaan hopen

Op microscopisch niveau kun je zien dat bloedcellen aan elkaar vast kleven door (te veel) verzadigd dierlijk vet.

Dus voor de beste behandeling van MS is het heel belangrijk om verzadigd vet te verminderen of vermijden. Om helemaal zeker van je zaak te zijn en om deze ziekte voor te blijven hou je dan aan de aanbevelingen van deze voeding. Omdat er ook veel voeding is die van nature ontstekingsremmend is bestrijd je de ziekte van twee kanten. Je zorgt ervoor dat je geen ontstekingen krijgt door minder of geen verzadigd vet te eten. Ten tweede om voeding te eten die de ontstekingen te lijf gaat mochten deze wel vormen.

95% effectieve behandeling voor MS

Dr. Swank liet zien dat deze behandeling zelfs na 30 jaar effectief was in 95% van de gevallen. Het is niet de bedoeling om iedereen van de reguliere MS medicijnen af te krijgen maar er is zeker iets wat je ook zelf kunt bijdragen. Je kunt het zien als een dubbele zekerheid, je medicijnen en een aanpassing in dieet en lifestyle.

Als je weinig vet eet dan is er een 95% kans dat je lang in goede conditie blijft met MS.

Onderzoek toont aan dat dierlijk vet onder de 20 gram per dag te houden voor 95% effectief is bij MS.

Het grote voordeel van deze behandeling voor MS is dat het nog vele andere positieve effecten heeft. Je voorkomt hiermee ook vele andere ziekte en een grote doodsoorzaak namelijk: hart en vaatziekten. Maar door je nog meer te verdiepen in voeding zie je wat je allemaal nog meer kunt doen en bereiken.

Deze beste behandeling voor MS heeft geen bijwerkingen

Sterker nog MS behandelen met gezonde voeding heeft nog meer voordelen. Je krijgt er meer energie door, je blijft op een gezond gewicht, je bestrijdt tal van andere ziektes ermee zoals hart en vaatziektes en kanker en het is goed voor je huid. Een ander belangrijk punt is ook dat gezonde voeding natuurlijk geen bijwerkingen heeft. Je krijgt er geen opvliegers of blauwe plekken van het eten van een broccoli. Het is dus een veilige en effectieve behandeling van MS.

Men zegt vaak dat groenten en fruit duurder zijn dan ongezonde dingen, maar als je slim koopt is dit niet het geval. Je moet er alleen wel tijd in stoppen. Je moet echt willen om je eigen gezondheid of je MS te verbeteren. Neem bijvoorbeeld de spinazie of boerenkool blokjes uit de vriezer, deze zijn super goedkoop en heel gezond. Bovendien betaalt het zichzelf ook allemaal uiteindelijk uit in gezondheid, energie en je krijgt er uiteindelijk ook zelfs een beter humeur van.

Gezonde voeding die geen bijwerkingen heeft bij het herstellen van MS.

MS behandelen door alleen verzadigd vet te verminderen

Het is dus al voor 95% effectief in de behandeling tegen MS als je alleen al je verzadigd vet per dag vermindert. Als je dit aanvult met veel ontstekingsremmende voeding dan kun je nog veel meer bereiken. Bovendien helpt dat dus ook tegen tal van andere ziektes en het geeft je meer energie. In het onderzoek kun je verder nog lezen welke voedsel én waarom je deze wel of niet zou moeten eten met MS. Op deze manier houd je de risico’s zeer beperkt en behoud je zo lang mogelijk een vitaal leven. Dus: verzadigd vet verminderen zou in veel gevallen al goed genoeg zijn. Wil je nog zekerder van je zaak zijn en je nog energieker voelen en ook andere ziektes voor zijn houd je dan ook aan de andere aanbevelingen.

Waarom is dit de beste behandeling voor MS

De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk. Een ding wat zeker wel duidelijk is uit dit onderzoek is dat je met gezonde voeding zeer veel kan bereiken. En dit geldt niet alleen voor MS natuurlijk. Ook uit de andere onderzoeken en ervaringen van bijvoorbeeld Terry Wahls, Matt Embry of Muriel kun je zien dat je veel kunt bereiken met gezonde voeding. Dit zijn niet allemaal wetenschappelijke onderzoeken, maar dit is ook gewoon bewijs.

Je hoort en leest best vaak dat het gezond of ongezond is om bepaalde dingen te eten. Dit is ook helemaal uitgezocht en onderbouwd voor MS. Dingen die bijvoorbeeld nooit kwaad kunnen zijn groenten en fruit, hier zit vrijwel geen limiet aan hoeveel je hiervan binnenkrijgt. Voor specifiek welke voeding moet je het onderzoek even goed lezen.

Zelf aan de slag met de beste behandeling voor MS

Hoe kun je zelf het beste van start gaan om je MS het beste te bestrijden? Op deze website willen we je van alle informatie voorzien om hiermee aan de slag te gaan. Lees ook de pagina welke voedingscategorien je wel of niet het beste kunt eten. Er zijn namelijk type voeding die een helende werking hebben en type voeding die een ontstekingsbevorderende werking hebben. Die laatst wil je bij MS natuurlijk vermijden!

Lees ook zeker het onderzoek waarom MS nauwelijks te maken heeft met vitamine D maar vrijwel alles te maken heeft met voeding, dieet en lifestyle. De beste behandeling voor MS uit het onderzoek van Dr. Roy Swank is alleen gebaseerd op verzadigd vet inname, maar met andere voeding is nog veel meer te bereiken.

Wat is de beste behandeling voor MS?

Uit studie en onderzoek blijkt dat de beste behandeling van MS een dieet is. Het is voor 95% effectief en daar kan niet een medicijn aan tippen. Daarom is dieet zo belangrijk bij MS.

Kan ik deze ‘behandeling’ zelf starten?

Ja je kunt gewoon meteen beginnen met aanpassingen maken in je dieet. Slechte voeding weghalen en goede voeding toevoegen zal iemand met MS veel goeds doen.